Panigale V4 Club banner
21 - 27 of 27 Posts

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Agreed.

Quick update:
Tried to start bike up earlier this week (the first time since I've had the problem) and it was having trouble starting again... turned over but no start.

I remember reading that someone had a similar issue and they were able to start it after leaving the gas lid open before firing it up (then closing it before riding away, of course). I tried it and it worked right away!

I immediately rode it over to Shell and filled it up with 91. It's been starting up fine since... I don't know lol
Starting to wonder how much of this is Ducati's fault and how much is just your bike being fussy lol. At least you've found a short term solution.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Hi, Have you resolved the starting issue? I have <400kms first week no problem at all starting, second week - just a pain to start cold - starts after about 2 mins of cranking, when it fires it sounds like its flooded and then picks up and clears - will then start from warm no issue.
Suppose its time to head in to Ducati and see whats the issue, but because it will be warm when I get there it will not reproduce the problem and start first time!
One thing i noticed the fuel overflow time exiting the underneath is kinda crimped closed? vapour lock perhaps?
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi, Have you resolved the starting issue? I have <400kms first week no problem at all starting, second week - just a pain to start cold - starts after about 2 mins of cranking, when it fires it sounds like its flooded and then picks up and clears - will then start from warm no issue.
Suppose its time to head in to Ducati and see whats the issue, but because it will be warm when I get there it will not reproduce the problem and start first time!
One thing i noticed the fuel overflow time exiting the underneath is kinda crimped closed? vapour lock perhaps?
Hi , did you find a solution to the problem? I have 2400 miles on mine and it just started to have the same problem. I took it to the dealer and they told me its because the lithium battery need to be on full charge and warm up.. does this even make sense?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Hi , did you find a solution to the problem? I have 2400 miles on mine and it just started to have the same problem. I took it to the dealer and they told me its because the lithium battery need to be on full charge and warm up.. does this even make sense?
The battery thing makes sense but not in this use mine has trouble starting when its cold and I haven’t ridden in 24plus hrs and i just have to crank It a few times and it will start I’m going to try putting a heating blanket over the engine then see if that makes a difference
 

·
Super Moderator
Joined
·
16 Posts
More UTTER HORSESH1T!!

I have Shorais in my S4RS, MTS, 848 and 1199.

In fall I put them in "storage mode" and spring I put them back into "Normal Mode".

Some of them sit for MONTHS and start right up.

My V4S was new in May. I have NEVER charged the battery.

It sat for a month and started right up.

Finally, you do know the "red blinking light" goes out after 24 hours, right?
Tell me more about this storage mode. My V4’s battery will die after about a month and a half/two months of sitting without being started or ridden. I keep it on a tender now.
 
21 - 27 of 27 Posts
Top